Атанас Кателиев от „Гласът на България“ ще се състезава с певците от Музикалното училище в Широка лъка На 21 октомври Смолян чества 107-годишнината от освобождението на Родопите

Своеобразно музикално съревнование между спечелилия „Гласът на България`2019“ Атанас Кателиев и певците от Музикалното училище в в Широка лъка организират в Смолян. Надпяването ще се състои на 21  октомври, когато Смолян чества празника си, от 18 часа в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“.

Младите гласове като чановете в музея ще се надпяват в едно тържество на творчеството, таланта, музиката, хармонията, радостта от живота, уважение към традициите и новаторството, за да покажат красотата на изкуството във всички музикални жанрове, съобщиха от музея. Публиката ще определи чрез гласуване с SMS своите любимци. С входните билети, на гърба на които всеки посетител ще напише предварително името си, ще се разиграе томбола.

По-рано, на  17  октомври, пак по повод празника на община Смолян и 107-годишнината от Освобождението на Родопите, в музея  подредиха  изложба „Закъснялата свобода за Родопите“. Тя се посвещава на национално-освободителните борби и войни за национално освобождение и обединение в Средните Родопи в периода ХІХ – ХХ век. Изложбата съдържа веществени, документални и фотоматериали, сред които и оръжия от фонда на музея.

Своеобразен почетен караул по време на церемонията по откриване на празника ще направят воини от 101-ви алпийски полк. В тържествен ритуал ще бъдат внесени оръжията, ще бъдат подредени във витрини и под формата на пирамида, завързани с трикольорна лента. Ритуално ще бъде внесена и сабята на Освободителя на Родопите, славния командир на 21-ви пехотен Средногорски полк полковник Владимир Серафимов.

Изложбата може да се разгледа в продължение на един месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache