С пари от капачки купиха кувьози на болниците в Мадан, Асеновград и Момчилград Спасяваме недоносени бебета с ново оборудване, радват се организаторите на кампанията

Не можем да ви опишем каква радост изпитваме всеки път, когато вече можем да обявим къде ще дарим следващите кувьози, които успяхме да осигурим с общи усилия – ваши и наши. Следващите три отиват в болниците в Мадан, Асеновград и Момчилград, съобщиха от  кампанията „Капачки за бъдеще“.

„За който не знае – Мадан се намира дълбоко в Родопите и отговаря за община от над 50 000 души, които обаче са разпръснати в множество села, често пътят до които е трудно проходим. Наличният в болницата кувьоз е от 1990 година и вече е почти напълно негоден. Затова и често се налага бебета да се транспортират на задната седалка на някоя лека кола, увити само в одеало … или да се чака транспортен кувьоз от най-близката окръжна болница. Понякога в продължение на 3-4-5 часа. Чудесно е, че болницата ще получи чисто нов модерен транспортен кувьоз, благодарение на вас“, се казва още в съобщението.

В Асеновград пък в момента имат четири кувьоза. Три от тях обаче стават единствено за музейни експонати, понеже два са от 1975 година и един е от 1981-ва. Слава Богу, имат един дарен, който е от след 2000-ната година, но понякога и той не е достатъчен. Добрите новини са, че скоро и той няма да бъде сам, понеже Асеновград ще получи нов стационарен кувьоз.

И третата болница, която ще получи нов кувьоз, е в Момчилград, където наличният транспортен кувьоз е от 1990 година и вече не може да се ползва безопасно за транспортиране на бебенца… Но и това съвсем скоро ще се промени, заявяват организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache