Започна изкупната кампания на тютюна от реколта 2019, Експерти на търговските дружества правят оглед и на добитите количества ориенталски тютюн - "Басми" и "Каба Кулак"

Започна изкупната кампания на тютюна от реколта 2019, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България – 2010 (НАТ 2010).

Засега се изкупува продукцията от двете едролистни сортови групи – „Бърлей“ и „Виржиния“. От „Бърлей“ вече са изкупени близо 50 тона, а от „Виржиния“ – около 1250 тона. Очаква се суровината от двете групи да възлезе на около 3350 тона.

Експерти на търговските дружества, с които тютюнопроизводителите в страната имат предварително сключени договори, правят оглед на стопанствата от дребнолистните сортови групи ориенталски тютюн – „Басми“ и „Каба Кулак“. Доставя се и амбалаж на стопаните.

Очаква се в средата на ноември при подходящи атмосферни условия да започне интензивна изкупна кампания за четирите сортови групи тютюн в България, а общият производствен обем за стопанската година да бъде 9250-9600 тона, се посочва в съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache