Даниел Делчев, кандидат за общински съветник от БСП: За Кърджали имам мечти, а не просто планове за утре! Кандидат съм за общински съветник и искам заедно с вас да установим тотален контрол върху дейността на бъдещия кмет и неговата администрация

Кандидат съм за общински съветник и искам ЗАЕДНО С ВАС ДА УСТАНОВИМ ТОТАЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ДЕЙНОСТТА НА БЪДЕЩИЯ КМЕТ И НЕГОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ! Новият кмет на Кърджали, който и да е той, трябва да разбере, че ИСТИНСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НА ОБЩИНАТА СА ГРАЖДАНИТЕ.

ИМАМ МНОГО ИДЕИ за това, как да се подобри контрола и да се спестят общински пари, с които да решим някои от най-наболелите проблеми на Кърджали. Всички, които се интересуват, могат да ги разгледат на сайта ми DANIELDELCHEV.COM или в профила ми във Фейсбук.

Представям Ви само един-два примера:

Структурата на Общинския съвет в Кърджали включва председател и цели двама негови заместници. Убеден съм, че ако в следващия мандат последните две щатни бройки бъдат премахнати, по никакъв начин няма да пострада работата на този орган, а и ще се спестят средства в бюджета на общината, които могат да бъдат вложени другаде. Заплатата на председателя на общинския съвет е в размер на 90% от заплатата на кмета, а възнаграждението на заместник-председателите на ОбС е 70% от това на председателя. От двете съкратени бройки Община Кърджали ще спестява от заплати и осигуровки около 5000 лева месечно или 60 000 лева годишно!

Общественият посредник (омбудсман) в Кърджали, чийто мандат изтече, е също с годишен бюджет над 60 000 лева. Интересен и не много обоснован разход, като се имат предвид официалните данни: през 2018 година в Кърджали омбудсманът е приел и изслушал 253 граждани (данните са от неговия официален доклад) и е придвижил 62 броя жалби на граждани (по официални данни от сайта на националния омбудсман). Статистиката е проста – тази институция е посрещала почти по един човек дневно (253 човека за 249 работни дни през 2018 година) и е обработила по цяла една жалба седмично, като се има предвид, че по-голямата част от тях се препращат по компетентност на съответната администрация или институция. На практика имаме доста скъпа пощенска кутия – над 60 000 лева годишно. За справка най-скъпата пощенска кутия в Централна поща е само 50-60 лева годишно, а и всяка една администрация има звено за разглеждане на жалби и сигнали. Още една сума, която може да бъде спестена!

Къде да вложим спестените над 120 000 лева, е редно да решат гражданите… Аз имам само няколко разсъждения на глас по тази тема…

Едва ли някой мой съгражданин няма да е съгласен да има ОСИГУРЕН 24-ЧАСОВ ВИДЕО КОНТРОЛ върху възловите места във всички общински паркове и градинки – там където се разхождат и играят нашите деца.

Предполагам, че никой няма да е против да бъдат ПОВДИГНАТИ ВСИЧКИ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ДО УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ, за да се гарантира безопасността на учениците и децата.

ДВЕ ДОБРИ КАУЗИ с огромна добавена стойност за град Кърджали и С ВЕЧЕ ОСИГУРЕНИ СРЕДСТВА!

В началото на кампанията обявих публично, че СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, ако бъда избран за общински съветник! Отново потвърждавам, че ВСЕКИ МЕСЕЦ ЩЕ ДАРЯВАМ ЗАПЛАТАТА СИ ЗА ЗДРАВНА ИЛИ СОЦИАЛНА КАУЗА, която ми предложат гражданите. Тази декларация, предизвика доста разнопосочни реакции. Гражданите ме подкрепят, а някои от партийните централи заявиха, че това е популизъм и че в техните листи има още много кандидат-съветници, които могат да си позволят да се откажат от заплата в общинския съвет.

Аз лично нямам нищо против и не претендирам за патент върху идеята – колкото повече съветници се откажат, толкова по-голям фонд за добри каузи ще формираме. Грубата сметка показва, че почти 500 000 лева могат да бъдат спестени и превърнати в един или два БЕЗПЛАТНИ БУФЕРНИ ОБЩИНСКИ ПАРКИНГА, няколко нови ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, няколко десетки рампи за ДОСТЪП НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ до обществени сгради, един МОДЕРЕН ПРИЮТ ЗА ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ И ГРИЖА ЗА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ или някои други, полезни за града придобивки.

Избори и изборни страсти, много и красиви обещания, но и ГРАЖДАНИ, КОИТО МОГАТ ДА МИСЛЯТ И НА КОИТО ИМ ПИСНА ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

Убеден съм, че бъдещият общински съвет, ще работи много по-добре, ако бъдат избрани експерти от различни области, независимо от партийните им пристрастия. Това дава възможност на гражданите да избират, защото ЗА КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ СЕ ГЛАСУВА С ОТДЕЛНИ БЮЛЕТИНИ!

Всеки избирател има възможност да избира на база професионалните качества на кандидатите и МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ЗА КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ!

Аз съм екипен играч и мога да работя с всички, но по никакъв начин НЕ МОГА ДА БЪДА ВЪВЛЕЧЕН В МЕСТНИТЕ ЗАДКУЛИСНИ ПАЗАРЛЪЦИ И ГРОЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ СДЕЛКИ!

Роден съм в Кърджали, живея и работя в Кърджали и КЪРДЖАЛИ Е МОЯ КАУЗА! Доказвам го непрекъснато в работата си – с моя екип сме разработили и успешно приключили в България над 200 проекта на обща стойност над 120 млн. лева, финансирани от Европейския съюз. Голяма част от тези проекти са в Кърджали – за областна администрация, общини, фирми, нестопански организации. Ще го доказвам и в следващия Общински съвет, ако гражданите ми гласуват доверие – с Бюлетина № 56 и Преференция № 114!

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И СЕ НАКАЗВАТ ОТ ЗАКОНА!

1 отговор

  1. Ангел Георгиев каза:

    Браво, Дидо! Успех!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache