ОИК в Кърджали отхвърли сигнал на ГЕРБ Комисията не може да установи по категоричен начин, че кандидатът за кмет на ДПС за село Седловина всеки ден е в кметсвото

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Кърджали отхвърли сигнал на Общинския предизборен щаб на ПП ГЕРБ. В решение, публикувано на интернет страницата, се казва, че Комисията не може да установи по категоричен и безспорен начин нарушение на чл.161 за извършено противоправно деяние от страна на Шерифе Мехмед – кандидат за кмет на кметство Седловина, издигната от ДПС.

Сигналът от Общинския предизборен щаб на ПП ГЕРБ е, че Шерифе Мехмед, регистрирана като кандидат за кмет на кметство Седловина от ДПС, ежедневно присъства на досегашното си работно място в кметство Седловина и се държи като действащ кмет.

От  ОИК са извършили проверка на постъпилия сигнал на 18 октомври  и изготвен доклад. При проверката на място не са установени нарушения на Изборния кодекс. Сградата, в която се помещава кметство Седловина, при направената проверка, е била заключена.

 

 

 

1 отговор

  1. Мара каза:

    То пък щото в другите села не е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache