Расте броят на заселващите се в Кърджали Градът е с най-много строящи се сгради, а само за две години се отчита и ръст с 20 на сто на сделките с недвижими имоти

В Кърджали регистрират сравнителна устойчивост на броя на населението, но не заради повече раждания, а поради увеличаване на хората, които се заселват в района.

Изследване на Експертния клуб за икономика и политика показва, че за 10 години броят на местните жители е намалял само с 87 души.

Подобна тенденция се наблюдава и в други общини в област Кърджали, където в последните шест месеца има увеличаване на населението.

Едно от обясненията е, че има ръст на брутния вътрешен продукт заради преките чуждестранни инвестиции, които според доклад на Експертния клуб са в размер на над 710 млн. лева.

Публикуването на данните предизвика дискусия в социалната мрежа, която породи въпрос – къде са тези новозаселили се жители на Кърджали.

Посочва се, че градът е с най-много строящи се сгради, а само за две години се отчита и ръст с 20 на сто на сделките с недвижими имоти и тук социалната дискусия има обяснение – работещите в чужбина купуват нови жилища, които остават заключени с години.

1 отговор

  1. Раве каза:

    Пълни глупости за купуващите жилища от работещите в чужбина.Назовете от къде са увеличаващите се и очакват ли се заселници от турция?!..Кърджали ще го презастроят както сториха това по морето !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache