Шофьор се отърва с минимална условна присъда след смърт на пешеходец в Кърджали Условната присъда лишаване от свобода за 1 година и 8 месеца е отложена за 4 години, отнета му е шофьорската книжка за 2 години

„Окръжният съд в Кърджали призна за виновен Х. Т. Х., български гражданин, неженен, неосъждан, със средно образование, работи като шофьор в „Е. К.” ООД – гр.В.Т. за виновен в това, че на 15 юни 2018 г. в  Кърджали, при управление на моторно превозно средство — товарен автомобил „Форд Транзит” , нарушил правилата на движение задължаващи водача на превозно средство преди да започне движение назад да се убеди, че пътят зад него е свободен и че няма опасност или затруднения за останалите участници в движението. По непредпазливост е причинил смъртта на Ц. Г. Ч. от Кърджали, поради което го осъжда на наказание “Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 8  месеца“, пише в решението на съда.
„На основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода” на Х. Т. Х., със снета по делото самоличност, за срок от 4 /четири/ години, считано от влизане на присъдата в сила.
Налага на Х. Т. Х. наказание „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 2 /две/ години, считано от датата на отнемане на свидетелството му за правоуправление.“
Окръжният съд в Кърджали  осъжди виновния да заплати направените при досъдебното производство разноски, в размер на 1 445.30 лв.
Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд в Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache