Избират фермер, инженер и горски стопанин на годината Териториалната организация на Научно-техническите съюзи ще връчи наградите на 13 декември в Дома на техниката в Кърджали

Носителите на наградите за 2018 година

И през тази година Териториалната организация на Научно-техническите съюзи /ТО на НТС/ в Кърджали ще връчи награди за Фермер на годината в Кърджалийска област, Инженер на годината и Горски стопанин на годината. През миналата и тази седмица се проведоха сбирки на Клуба на селскостопанския специалист, Клуба на инженера и Клуб  „Гора”, на които бяха уточнени и приети критериите за номинации.
Тържествената церемония за връчване на наградите ще се състои на 13 декември в Голямата зала на Дома на техниката в Кърджали, съобщи управителят на ТО на НТС доц. д-р Магдалена Николова.

В клуба на Селскостопанския клуб членуват  специалисти с висше аграрно образование, които работят в общински, областни и регионални земеделски структури. В Клуба на инженера влизат – инженери от миннодобивната и миннопреработвателната промишленост и от машиностроенето, а в Клуб „Гора” –  лесоинженери в горския сектор.

Фермер на годината за 2018 година стана потомственият животновъд Валентин Димитров от Момчилград, инженер на годината – инж. Васелин Маренски от „Горубсо – Кърджали” , а Горски стопанин  на годината – инж. Илия Минчев, директор на Държавното горско стопанство в Момчилград.

Валери  КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache