Волейболистките на Арда първенци в своята подгрупа на регион Странджа за девойки U20

Девойките на волейболна Арда, с треньор Елин Карабашев, станаха първенци в своя поток в есенния дял на група Г от първенството по волейбол на България за девойки под 20 години.

Група Г обхваща клубовете от Югозападна България и е най-многолюдна. В нея се състезават девет отбора, като поради големия брой участници е разделена на два потока, които играят на турнирен принцип.

Отборът на Арда се състезава в подгрупа  Г-2, където са още отборите: Берое (Стара Загора), Тунджа (Ямбол) и Дея спорт (Бургас).

Турнирът от есенния дял на първенството се проведе в Бургас, с домакин Дея спорт.

Волейболистките на Арда, записаха три победи над съперниците си като надмогнаха над Дея спорт и Берое с 3:0, а в битката срещу отбора на Ямбол пропуснаха само един гейм. Така те приключиха като първенци с 9 точки. Втори се наредиха представителките на Берое, трети е съставът на Дея спорт.

Ето класирането от есения дял:

  1. Арда (Кърджали)
  2. Берое (Стара Загора)
  3. Дея спорт (Бургас)
  4. Тунджа (Ямбол)

Надпреварата в група Г, регион Странджа, продължава през пролетта с нов турнир. В него ще играят петте най-добри състава от есенния дял – първите три от подгрупа Г-1 и първите два от подгрупа Г-2. Те ще се срещнат всеки срещу всеки. Първенецът от този турнир взема единствената директна квота за държавните финали на България за девойки под 20 години. Вторият и третият в класирането получават право на допълнителни квалификации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache