Есен Устренска: Кърджали, подкрепи младите – но кадърните, работливите, ангажираните, реализираните! Когато се явяваме пред обществото, най-напред трябва да споделяме за нашите граждански професии, защото да си общински съветник не е професия

Есен Устренска – кандидат за общински съветник в Кърджали от листата на коалиция „БСП за България“, адвокат по професия и звание, социално ангажиран млад човек, доброволец към БЧК

Когато се явяваме пред обществото, най-напред трябва да споделяме за нашите граждански професии. Затова, защото да си кмет или общински съветник, не е професия. За съжаление в много от партийните редици в Кърджали не са определящи експертни качества, с каквито би трябвало да се управлява един град. Поверихме го на хора, които нямат своята професионална реализация, а те го превърнаха в социална драма, в един болен организъм.

Предния мандат нямаше нито един юрист в общинския съвет. Концентрацията на професионализъм в последния му състав беше притеснително ниска и остави усещане за безпринципност. Липсата на юрист в състава на общинския съвет, доведе до неиздържано оформление на много от приетите нормативни актове. Те често се оказваха атакуеми и паднаха в съда, от което Община Кърджали неведнъж загуби много време и пари. Липсата на юрист довeде до процедурна опороченост и не осигури равен старт на всички участници при обществени поръчки, конкурси или търгове. Всъщност, това е много удобен модел за статуквото и може да се разчупи, само ако в общинския съвет влезнат заедно професионалисти, грамотни, будни, реализирани личности. Няма никакъв друг начин този град да се превърне в по-добро място за живеене.

Нишката с демографската пропаст е скъсана и младите биха се върнали, единствено ако намерят своята реализация. Наред с това идва и необходимостта от адекватен социален живот. В това отношение общината е длъжна да предприеме своето. С платени стажове в администрацията, стимулиране на малкия бизнес, подкрепа на спортните школи, безплатни чекове за езикови курсове и културни мероприятия, градски фестивали.

Кърджали, бъди нетърпелив към безпринципността и подкрепи младите – обаче онези кадърните, работливите, ангажираните, реализираните! Остави политическите си пристрастия и неприязън вкъщи, излез да гласуваш на местния вот. Промяната иска кураж, а под промяна визирам едно простичко нещо – достоен живот.

Подкрепете ме в бюлетината за общински съветници, маркирайки едновременно №56 и преференция №105.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache