Нина Николина и Русенската филхармония с концерт „Класика & Традиция“ в Кърджали Концертът ще бъде на 4 ноември в залата на Дома на културата от 19 ч.

 

Националното турне „Класика & Традиция“ 2019 /2020 г. на Нина Николина с Русенска филхармония продължава през ноември 2019 г. на 4 в Кърджали, 5 в Хасково, 9 във Варна и януари 2020 г. – на  22 в Плевен, 23 в Габрово и 29 в Горна Оряховица.

Концертите са на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил.

https://www.youtube.com/watch?v=LbcLl4Zl5u4

Съвместният проект на Нина Николина „Класика & Традиция“ с  Държавна опера Русе е инспириран от Златните хитове на българския песенен фолклор с оркестрацията и под диригентската палка на Георги Милтиядов.

В репертоара са включени песните от първия концертен албум на изпълнителката Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ – „Излел е Дельо“, „ Лале ли си,  зюмбюл ли си“, „Назад, назад,  моме Калино“, „Майстор Манол“ ,“Свети Георги“, „ Пиринска Трилогия “ –  /“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”/ , „Гюл девойкя“,  представени в модерен микс от етно – джаз и класика.

Освен тях в концерта са включени песните – „Ти“ – хит на десетилетието , който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни и македонската народната песен „Яна“.

На сцената с Нина Николина и Русенска филхармония ще се качат и музикантите –  Калин Вельов  барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Ясен Велчев клавишни, Таня Първанова вокал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache