Евродепутатът Илхан Кючюк бе избран за втори път за вицепрезидент на европейските либерали Това стана на 40-ия Конгрес на Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа

Евродепутатът Илхан Кючюк бе избран за втори път за вицепрезидент на европейските либерали с най-висок резултат. Това е третият избор на г-н Кючюк, като два от тях са с най-висок резултат от всички кандидати.

Между 24 и 26 октомври столицата на Гърция – Атина се проведе 40-ия Конгрес на Партията на Алианса на либералите и демократите за Европа под надслов „Мисията възможна. Ренесанс на либерализма”. Събитието събра близо 1000 делегати, които проведоха задълбочени дискусии по важни за бъдещето на Европа теми, сред които опазването на околната среда, ролята на Европа на глобалната сцена и защита на правовата държава.

По време на конгреса, бе избрано и ръководство на партия АЛДЕ. След преизбирането на председателя на Ханс ван Баален се състоя и избор за шест вицепрезиденти, на който евродепутата на ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк получи внушителната подкрепа от 84% от гласовете, което го постави на първо място сред всички кандидати.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache