Около 13 200 са гласоподавателите в Ардинско, в община Крумовград те са над 16 хиляди Членовете на СИК са готови да изпълнят служебните си задължения

292 души са подали заявления за гласуване в подвижна избирателна секция на адрес в община Ардино, съобщи за Радио Кърджали председателят на Общинската избирателна комисия в родопския град Руска Чаушева.

„Като брой избирателите общо за община Ардино са около 13 200, като само за град Ардино, те са около 3900. Разбира се, на територията на община Ардино, ние сме образували 49 Секционни избирателни комисии и 7 подвижни“, каза тя.

Над 16 хиляди са имащите право на глас в община Крумовград. За да упражнят правото си на вот на територията на общината са разкрити 77 секции, тъй като това е най-голямата по територия община на област Кърджали.

„В община Крумовград избирателите са 16 364 души. 4 подвижни секции имаме и една, която е в Дома за стари хора в Крумовград. Тъй като ние сме най-голямата по територия община в област Кърджали, има отдалечени секции, но мисля, че предвид транспорта и самата организация, членовете на СИК няма да имат проблем да изпълняват своите задължения и всичко да им върви по план“, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Крумовград Таня Кафадарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache