Тандем в изкуството и живота, Пенка и Хари Атанасови, откриват изложба акварел във Варна Това лято Хари Атанасов стана носител на Награда за портрет на Второто международно триенале „Духът на акварела“ във Варна

Автор: Пенка Атанасова

Художниците от Кърджали Хари и Пенка Атанасови откриват във Варна своята изложба с акварели „Духовна връзка“, научи Moreto.net. Това лято Хари Атанасов стана носител на Награда за портрет на Второто международно триенале „Духът на акварела“ във Варна.

Озарението, което струи от прегръдката на любимо същество, пролетно сияние, изяществото на маслиновите клонки – това са част от сюжетите в изложбата, която ще се открие в Ателие „Георги Велчев“, филиал на Градската художествена галерия-Варна, на 6 ноември от 18 ч.

Постоянен семеен и творчески дует, Атанасови черпят вдъхновение от чистата вяра и енергията на Родопите. За Варна са избрали творби от различни свои цикли: чанове, българки, средиземноморски сюжети, реминисценции от Ирландия. А също – символи на християнството, претворени в образи и светлина.

Автор: Хари Атанасов

Хари и Пенка Атанасови са завършили живопис във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Двамата работят в различни посоки: преподават, създават първата частна галерия в Кърджали, организират пленери и арт работилници.

Със съмишленици основават специализираното училище по изкуства в Кърджали, където преподават. Той е и главен редактор на вестник „Духовна светлина“. Работят основно в областта на живописта, рисунката и илюстрацията. Автори са на редица изложби у нас, в Австрия, Швейцария, Унгария, Литва, Индонезия, САЩ. През 2016-2018 г. участват в международните акварелни изложби н IWS /Международно акварелно общество/ в Еквадор, Косово, Албания, Италия, Словакия и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache