Фестивал „Цветове на улицата“ ще огласи Ивайловград в събота Изпълнения на музиканти, поп певци и фолклорни състави от България и Турция ще се леят чак до мрак

Цветен съботен ден ще радва ивайловградчани на 9 ноември. Мястото е площад „Тракия“, където предстои да  се изявят музиканти, поп певци и фолклорни състави от България и Турция във фестивала „Цветове на улицата“.

Фестивалът е организиран от Сдружение ГИОРИ – Association GIORI, по проект „Цветовете“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, в партньорство между Сдружение „Гражданска инициатива за обществено развитие и интеграция” (България), Община Кешан (Турция) и Кметство Чамлъджа (Турция).

Гостите на фестивала ще могат да се насладят на невероятните изпълнения на Тракийски хор „Яни Попов”, женска група за автентичен фолклор от село Свирачи, женска фолклорна група от село Чамлъджа, Турция, да усетят пречистващата сила на кукерите от кв. Лъджа, да се потопят в мистичните танци на дервишите Мехмет Али Куш и Мохамед Кирез, да се докоснат до песните на страхотните млади изпълнители Петя Манева и Стилияна-Роса Матева, да потанцуват под музиката на невероятните млади поп и рап изпълнител Коце Дянков и поп звездата Огюз Беркай Фидан, да усетят омагьосващия ритъм на китарите и акордеона на Дилян Дянков и Илиян Дянков.

За закриване на еднодневния фестивал, DJ Zlatko ще оглуши Ивайловград със стрийт парти, което ще даде последни щрихи на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache