Шинаси Сюлейман се закле, пое за втори мандат община Кирково /видео/  За председател на Общинския съвет бе избран предходния председател Сали Рамадан

Новоизбраният кмет на община Кирково Шинаси Сюлейман положи вчера клетва. Тържествено заседание, което се проведе в конферентната зала на общината, беше открито от областния управител Никола Чанев и водено от съветника Бончо Георгиев от Тихомир.

Клетва положиха кметът на общината, общинските съветници и кметовете на кметства. Пръв клетвения лист подписа Шинаси Сюлейман, след това общинските съветници и кметове на кметства по азбучен ред.

Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Тасим Хадживейсал връчи на Шинаси Сюлейман символичния ключ на общината и голяма кошница с цветя и послание. В обръщението си Шинаси Сюлейман благодари на всички за оказаното му доверие втори мандат да бъде начело на общината и обеща да работи с по-голяма енергия за просперитета на общината и доброто на хората.

Никола Чанев също поздрави всички кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат.

Приветствие от групата на общинските съветници на ДПС поднесе Сали Рамадан, а от групата на ГЕРБ Румен Младенов.
Сесията избра председател на Общинския съвет. Предложенията бяха две – за Сали Рамадан от ДПС и Румен Младенов от  ГЕРБ.  Изненади не бяха допуснати. 21 общински съветници подкрепиха Сали Рамадан. Той ще бъде начело на местния мандат втори пореден мандат. Преди това беше един мандат кмет на общината и два мандата заместник-кмет. За Румен Младенов гласуваха осем общински съветници.

През този мандат Общинският съвет в Кирково ще се състои от 20 съветници на ДПС, 8 на ГЕРБ и 1 на БСП за България. НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache