Ансамблите „Звездица“ и „Карамфилчето“ с танцова феерия в Ивайловград Концертът ще бъде в голямата зала на НЧ "Пробуда1914" на 15 ноември от 18 часа

На 15-ти ноември (петък) от 18 часа жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на Танцов ансамбъл „Звездица“ – Димитровград и Танцов колектив „Карамфилчето“ при НЧ“Пробуда1914″, Ивайловград.
Концертът ще бъде в голямата зала на НЧ „Пробуда1914“.
На сцената ще се развихрят танци, жива музика, багри и настроение от всички етнографски области в изпълнение на двата състава.
Първата среща между тях се състоя на Празника на хорото в рамките на фестивала „С песните и танците на дедите ни“ – Димитровград т.г.
ТА“Звездица“ при НЧ „Звездица-2003“ – Димитровград чества своя 25-годишен юбилей през юни 2019 г.
Зад гърба си имат концерти в над 20 града в България, 34 фестивала в 17 страни – от Финландия до Сардиния и от Португалия до полуостров Крим.

Представителен ансамбъл на CIOFF – България от 2003 г. е носител на множество отличия.
Ансамбълът има в репертоара си над 55 танцови произведения от всички етнографски области на България по хореография на Димитър Дойчинов, Маргарита Дикова, Иван Тодоров, Кирил Дженев, Ана Димитрова, Венета Ценова, Илияна Божанова и Веселин Иванов.
Изпълнителите на ТА „Звездица“ са на възраст от 7до 67 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache