Новият стар кмет Хасан Азис ще положи клетва утре в Кърджали Заседанието на новоизбрания Общински съвет е от 10 часа в Дома на културата

Новият стар кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис ще положи днес клетва. Областният управител Никола Чанев е свикал в 10 часа в Дома на културата заседание на новоизбрания Общински съвет. Клетва ще положат също новоизбраните общински съветници и кметове на кметства.

Сесията ще бъда открита от областния управител Никола Чанев. Заседанието ще бъде ръководено от най-възрастния съветник Мехмед Ходжа от партия ДОСТ. Местните парламентаристи трябва да изберат с тайно гласуване председател на Общинския съвет.  Той трябва да събере повече от половината гласове от общия броя на съветниците. Няма съмнение, че това ще бъде кандидатът на ДПС.  Групата на ДПС има 23 общински съветници, 21 са достатъчни, за да изберат своя кандидат, разбира се ако нямат  вътрешни разногласия. Председателят за мандат 2015-2019 г. беше избран чак в края на февруари 2016 г.  Драмата за избор на председател се проточи четири месеца заради вътрешни битки в ДПС. Постоянните комисии към Общинския съвет бяха сформирани през март 2016 г.

Заседанието е открито. В него могат да вземат участие и граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache