В Езиковата гимназия знаят: Добрият опит винаги е полезен В училището споделиха своите идеи с ученици и учители от Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък

Доказала своя опит като иновативно училище през изминалите две години, Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали е пример за добри практики. Тази година училището участва в проекта на МОН „Иновации в действие“, надграждащ проекта „ Иновативно училище“. Основна цел на проекта е да се повиши качеството на образователния процес  чрез увеличаване на интерактивността и активното включване на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението.

На 8 ноември гости на Езиковата гимназия бяха ученици и учители от Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Казанлък, които за първа година работят по проекта на МОН „ Иновативно училище“ и са избрали Езиковата гимназия в Кърджали за сигурен партньор, от който да почерпят опит.

Ботевци споделиха своите идеи, които през иновативната седмица през май 2018 година реализираха на тема „ Природата-дом“ , а през иновативната седмица на 2019 година – „ Здравето – универсална човешка ценност“. Интересните презентации, скечове, компютърни анимации, интервюта, филми, авторски песни и поетични творби  предизвикаха възхищението на гостите, които усетиха динамичния живот в Езиковата гимназия, и се потопиха  в една творческа атмосфера и в отлична образователна среда – модерно оборудвани и тематично обособени кабинети, спортни съоръжения и зали.

Преди отпътуването си учителите и учениците от Хуманитарната гимназия изразиха своя възторг от всичко, до което успяха да се докоснат, и увериха своите партньори от Езиковата гимназия, че ще ползват добрия им опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache