Юсеин Ахмед /ДПС/, Огнян Иванов /ГЕРБ/ и Георги Кючуков /БСП/ номинирани за председател на Общинския съвет в Кърджали Кой ще застане начело на Общинския съвет, ще решат общинските съветници след тайно гласуване

Станаха известни предложенията на основните политически сили за поста председател на Общинския съвет в Кърджали. Това се случва по време на продължаващото първо заседание на новоизбрания местен парламент днес, което се провежда в Дома на културата.

От ДПС беше предложен Юсеин Ахмед, който е четвърти мандат общински съветник. Беше зам.-председател на предишния Общински съвет, бил е и зам-кмет на община Кърджали. ГЕРБ предложиха Огнян Иванов,  председател на групата съветници. БСП за България издигнаха Георги Кючуков.

Общинските съветници ще гласуват след почивката с интегрална бюлетина, в която имената на номинираните ще бъдат изписани по азбучен ред.

Преди това по време на тържествената сесия поздравление и пожелание за успешна работа поднесе областният управител Никола Чанев. Той изрази увереност,че инструментите на принудата, безпринципното съглашателство, обидната риторика и други несъвместими с демокрацията прийоми няма да бъдат използвани в този разпоредителен орган, че няма да се взимат решения на коляно, че няма да властва еднопартийния модел на управление, че няма да има погазване на закона,било съзнателно, поради некомпетентност.

Сезгин Бекир отправи пожелания от името на групата съветници от ДПС. Огнян Иванов пожела ползотворна работа от името на ГЕРБ, Георги Кючуков – от БСП за България, Радослав Милев  – от коалиция „Демократична България“ и Мехмед Ходжа – от партия ДОСТ.

Валери КОВАЧЕВ

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

1 отговор

  1. Турчин каза:

    Поп и имам в един ред с днескашни политици???!!…Нека Животодаряващият ни опази от всякакви шарлатани…не зависимо от това, дали тези шарлатани се правят на християни или мюсюлмани…държащи морални чадъри над политици…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache