Глобал Нет разчистват стари интернет кабели в Кърджали

Кърджалийският интернет оператор Глобал Нет стартира акция по почистване на старите и неизползваеми кабели по блоковете и електрическите стълбове. Екипи на фирмата разчистваха кабелите в кв. Веселчане.

След като положиха подземни мрежи, интернет операторите оставят старите кабели, неизползваеми да висят по стълбове и покриви. Трябва да се отделят ресурси и време по почистването им, за което фирмите не предприемат необходимата профилактика и така по-голямата част от кабелите остават висящи и непотребни.

– Мотото на нашата фирма е винаги да предоставя най-добрите услуги в региона, като се стремим това да става най-отговорно и гарантирано. Постоянно развиваме и усъвършенстваме оптичната мрежа, за да се гарантират и най-взискателните изисквания на потребителите. Акцията ни е част от етапа на преминаване в изцяло пасивна оптична технология, при който подменяме клиентските кабели с оптични, с което се гарантира 100% непрекъсваемост и гарантираност на услугите. Мисля, че е редно да се почистят старите и отпаднали от употреба кабели, за което са отговорни самите оператори. Заяви Лазар Попов – управител на Глобал Нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache