Инструктор от Одрин разкри тънкостите на йога в Черноочене Целта е да се излезе от класната форма на обучение и засили мотивацията на учениците, споделиха от ръководството на СУ „Христо Смирненски“

Инструкторът по йога Нефизе Рамадан от град Одрин, Република Турция гостува на Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене.

Тя запозна учителите с йога техники за деца за по-добра концентрация и памет в час.

Демонстрация с ученици от 4 клас беше проведена в откритата класна стая „Слънчо кът“. Тя е изградена преди 3 години в двора на средното училище за разнообразява часовете на предмети свързани с природата.

Целта е да се излезе от класната форма на обучение и засили мотивацията на учениците, споделиха от ръководството на СУ „Христо Смирненски“.

Идеята ни е да отделим време за учениците, за да се  справят със стреса, който води до нежелани реакции  в общуването и по никакъв начин не помага за процеса на обучение, каза зам.-директорката Яна Делчева.

Нефизе Рамадан, родом от Кърджали и корени от чернооченското село Габрово е учител по професия. Тя сподели, че йога за деца е съвсем различна от тази за възрастни. Обикновено се представя под формата на приказка или игра. Тези упражнения са благоприятни за гръбначния стълб и изграждат правилна стойка още от ранна детска възраст, каза Нефизе Рамадан.

Учителският колектив на СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене благодариха на г-жа Нефизе Рамадан за отделеното време и полезните съвети.

Исмет ИСМАИЛ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache