Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Местан единственият привлечен като обвиняем остава лидерът на партия ДОСТ

„Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан. Разследването по случая продължава“, заяви заместник окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева. Тя отказа да посочи детайли от
експертизата, но каза, че единственият привлечен като обвиняем остава лидерът на партия ДОСТ.
Автотехническата експертиза беше назначена веднага след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Срокът на разследване на случая беше удължаван 3 пъти заради вещите лица. Изготвянето на експертизата им отне половин година.
Катастрофата стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път, водещ към Гърция, последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока на ГКПП „Маказа“. От удара „БМВ“-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо се със семейството си към Кирковско. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Ненко СТАНЕВ

24 часа

1 отговор

  1. Reyhan каза:

    Stiga seki znae ce e vinoven lutvi mestan

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache