Служител от НАСА посети златоградско училище Маргарет Стерлинг беше изненадана от знанията на децата в областта на космичните изследвания

Вълнуваща среща се състоя в СУ “Антим I”- Златоград с Маргарет Стерлинг- дългогодишен служител на НАСА. Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство е американска правителствена агенция, отговорна за националната програма за космически изследвания.
Маргарет Стерлинг е работила и за БОИНГ, водещ американски производител на авиационна, космическа и военна техника, като старши софтуерен инженер, системен интегратор и координатор на изпитване на полезен товар за Международната космическа станция.
одена е в Дейтън Охайо в САЩ и понастоящем живее в Сан Антонио Тексас. Около 70 ученици имаха възможността да чуят нейната лекция, да задават въпроси на космическа тематика и да получат компетентен отговор от човек, изключително ерудиран и завладяващ.
Интересните въпроси, задавани от децата към г-жа Стерлинг, направиха срещата още по-вълнуваща и запомняща се. Тя беше изненадана от знанията на децата в областта на космичните изследвания. Координаторът на срещата г-н Лев Огнянов сподели невероятните си впечатления от посрещането, обстановката и най-вече от проектите, изработени от ученици, се казва още в съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache