Бивши ученици и учители на посещение в „Славейков“ Поводът е патронния празник на училището и 35 години от създаването му

В навечерието на патронния празник на СУ „П. Р. Славейков“, (който е на 17 ноември, но бе отпразнуван тържествено на 15-и – петък, заради почивните дни) и честването на 35-а годишнина от създаването му, вратите на учебното заведение бяха отворени в съботния ден, за да приемат групи от бивши учители и ученици, които желаят да го разгледат.

Особено емоционално бе посещението на ученици от випуск 1991 г., които са учили в училището за шампиони от 1 до 8 клас. Те, заедно с класната си ръководителка госпожа Кера Георгиева, пристъпиха в класните стаи, където до преди няколко десетилетия са влизали в час. Сред тях бе и отличничката на випуска Мария Чепишева. Посрещнати бяха сърдечно от директора Милко Багдасаров и зам.-директора Маргарита Демирева, които ги разведоха из училището.

Ето какво написаха в книгата за гости:

„Днес, на 16 ноември 2019 г., на спонтанно и бързо организирана среща на завършилите през 1991 година, посетихме нашето Средно училище. Много чувства напираха с нас – носталгия, щастие, разбира се, и огромно вълнение. Аз лично, очевидно и моите съученици, бяхме изключително впечатлени от това невероятно училище. Поздравления за всички, допринесли за това! Безкрайно уважение! Училището е впечатляващо! За мен беше неочаквано да видя толкова интересни кътчета в коридори, класни стаи и кабинети. Мисля, че за учениците ви е гордост да учат в това невероятно училище. Много емоции вълнение предизвика у нас това страхотно посещение. Благодарим на господин Багдасаров и на госпожа Демирева за сърдечното посрещане! Благодарим на любимата ни невероятна класна ръководителка госпожа Кера Георгиева! Много се радваме и за срещата с госпожа Белева – учителката на ни по География. Благодарим на всички за чувства, които бихте с нас! Бъдете здрави и продължавайте все така!

Ученици от 8 „а“ клас, випуск 1991″

 

 

2 коментара

  1. К каза:

    От името на целия клас,благодаря за топлото посрещане в нашето любимо училище и вярваме,че това е само началото на една прекрасна традиция и няма отново да чакаме,за да се срещнем след цели 30 години!

  2. Анонимен каза:

    От името на целия клас,благодаря за топлото посрещане в нашето любимо училище и вярвам,че това е началото на една прекрасна традиция и няма да чакаме цели 30 години,за да се срещнем отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache