Любопитно! Кои са най-странните имена на бира

Бирата е едно от най-големите доказателства, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“, казал Бенджамин Франклин. Вероятно с тези негови думи са съгласни всички любители на най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света. Днес разнообразието на пиво по света е огромно, а производителите кръщават с различни имена любимата си напитка.

Тъмна бира “Олигавеният Лос” (Moose Drool Brown Ale)

Бира с такова име се произвежда от пивоварната Big Sky Brewing’s, намираща се в щат Монтана, САЩ. Според един от основателите на пивоварната идеята дошла от една рисунка на лос, къпещ се в езеро. На всички им станало забавно да го наричат “Олигавеният Лос” и това се превърнало и в име на бирата.

Бира “Приповдигащ килта си” (Kilt Lifter)

Какво друго може да си представи човек, освен подпийнал шотландец, който шегувайки се, приповдига килта си (национална шотландска пола)? А това, че шотландците не носят никакво бельо под килта, прави доста странно посланието, което носи това име.

Бира “Старо машинно масло” (Old Engine Oil)

Единия от собствениците на пивоварната Harviestoun, Крис Миллер, казва: “Имахме един служител, който преди това е работил на механик в завод на Форд. Първото нещо, което каза като видя бирата, е че това е машинно масло. Според него името е доста интригуващо за клиентите.


Бира “Флуидите на Друида” (Druid Fluid)

Флуидите на Друида” се произвежда от компанията Ages Brewing в Сиракуза, САЩ. Но и производителите не знаят, защо са кръстили пивото си по този начин. Тя е станала популярна по света по света благодарение на комбинацията от 6 вида малц.

Бира “Старият Пръдльо” (Old Jock)

Бирата е дело на пивоварната Broughton Ales. Своя избор за бранда те са коментирали по следния начин: “От векове войниците от Лоуландския и Хайландския паркове са наричали себе си “Jokes”. През онези времена, думата е означавала принадлежност към силните воини, чиято храброст е била известна по целия свят. Днес обаче думата е придобила съвсем друго значение, но пък се получи доста оригинално име.”

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Най-хубавата българска бира все още се продава и се казва Мишо-бирата. Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache