Открит урок за антибиотиците изнесоха пред гимназисти в Джебел В обучението акцентираха върху самолечението с антибиотици

Доброволката на Българския младежки   Червен кръст Гамзе Исмаил от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи” към Професионалната гимназия  „Руска Пеева”  в Джебел изнесе урок на тема „Използвайте антибиотиците отговорно”.

В Световната седмица за правилната употреба на антибиотиците тя запозна аудиторията с антимикробната резистентност, антибиограма, посявка и  съществената разлика между пребиотици и пробиотици.

По време на открития урок учениците стигнаха до извода, че естествените пробиотици като кисело мляко, кефир, трушии, ябълков оцет, ферментиралите сирена, хляб с квас са широко достъпни и са за предпочитане пред изкуствените.

В урока заслужено бе отделено място за делото на шотландския биолог Александър Флеминг – откривателя на най-широко употребявания антибиотик в света пеницилина през 1928 година. В края на обучението шарена постерна сесия по темата постави акцент върху самолечението с антибиотици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache