Преподавател от „Славейков“ със своя разработка в международна научна конференция Неговият научен труд ще влезе в сборник с тези на другите участници

Преподавателят по География в СУ „П.Р.Славейков“, и докторант в Историческия факултет във Великотърновския университет, Месут Али участва със своя разработка в Международна научна конференция, проведена в зала „Компас“ в Ректората на Пловдивски университет преди дни. Научният форум е в чест на 70-годишнината на проф. Людмил Спасов и е под надслов „Империи и имперско наследство на Балканите“.

Сред участниците са научни светила от международни университети и научни институти в Русия, Полша, Гърция, Великобритания, Франция, от БАН и университетски преподаватели от цялата страна.

Разработката на Месут Али е на тема „Още за битката при Мириокефалон“. В нея авторът е извел недостатъчно известни факти, което предизвика интереса на присъстващите.

До края на ноември се очаква да излезе от печат сборник с всички разработки, представени на научния форум, сред които ще бъде и тази на Месут Али.

Месут Али с юбиляра – проф. Людмил Спасов

Конференцията се провежда с финансовата подкрепа на Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache