Работна среща в Ивайловград заради безстопанствените кучета и животни Срещата се организира във връзка на постъпилите множество сигнали от граждани за нанесени щети от безстопанствени животни на територията на общината

Работна среща за обсъждане на мерки за опазване на селата, посевите и хората от безстопанствените кучета и животни се проведе в община Ивайловград.

Срещата се организира във връзка на постъпилите множество сигнали от граждани за нанесени щети от безстопанствени животни на територията на общината и във връзка със заявление, постъпило от общинския съветник Златил Хаджиев.

На събранието присъстваха Кръстю Делииванов – зам.-кмет на община Ивайловград, представители от общинската администрация и  полицейското управление, д-р Ангел Попов от общинската ветеринарна служба, председателя на Общинския съвет в Ивайловград, директори на институции в общината, общински съветници, кметове и кметски наместници, граждани с нанесени щети върху тяхното имущество от безстопанствените животни.

След обсъждане от присъстващите бяха предложени конкретни мерки, които община Ивайловград да предприеме. А това са изготвяне на нова общинска наредба за отглеждане на животни; провеждане на разяснителна кампания за задълженията на животновъдите по отношение на отглеждането на животните; регистриране на общински център за временно настаняване на животни както в Ивайловград, така и на определени места в района на общината; засилен контрол от страна на администрацията, кметове и кметски наместници, включващ съставяне на актове и наказателни постановления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache