Зануляват ни пътните нарушения заради Гражданска отговорност 2020 година ще е базова за застрахователите и през нея те ще събират информация от КАТ за глобите и произшествията на името на определено лице

Следващата година ще е ключова за шофьорите. От поведението им на пътя и направените нарушения ще се определя занапред цената на Гражданската отговорност. 2020 година ще е базова за застрахователите и през нея те ще събират информация от КАТ за глобите и произшествията на името на определено лице. На тази база през 2021 година всеки шофьор ще заплати новата си задължителна полица.

Джигигите – по скъпа, а изрядните водачи – по-евтина. С други думи, от Нова година всички имат равен старт и ще се третират така, все едно до момента нямат нарушения на пътя. Това обаче не означава заличаване на натрупаните глоби и актове в КАТ и те остават дължими.

Предложението е видно в последната редакция на наредбата „бонус-малус“ за цената на Гражданската на Комисията за финансов надзор. Документът е качен за обществено обсъждане на интернет сайта на ведомството.

1 отговор

  1. Jan42@gmail.bg каза:

    Въз основа на какво дигнаха последната година застраховките с близо 100 процента ?! Няма ли кой да ги контролира ?! Каква е печалбата им ?! До кога ще ни скубят ?! Дигнаха ли се заплатите със 100 процента ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache