Иванка Караколева: Категорично трябва да се спре със заиграването с болничните Двата национални стачни комитета на КНСБ и КТ “Подкрепа“ се обединиха в един общ

Двата големи синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ не се отказват от намерението да организират национален протест в края на месеца въпреки заявеното от премиера, че промяна в режима на изплащане на болничните няма да има. Това стана ясно на проведеното завчера заседание на стачните комитети на двата синдиката.

Двата национални стачни комитета на КНСБ и КТ “Подкрепа“ се обединиха в един общ. За намерението на синдикалистите да не отменят подготовката за национални протестни действия Иванка Караколева, лидерът на местната структура на КНСБ, се изрази така:

В крайна сметка предстои спешен, както се е изразил господин Борисов, тристранен съвет, на който ще вземем участие и двата синдиката и ще видим за какво става реч, но по принцип има едно недоверие и от наша страна, и от името на КНСБ, и от името на КТ „Подкрепа“. И казаха, че категорично трябва да се спре това заиграване публично, когато става въпрос за интереси на работници и служители. 

Протест все пак ще има, за да се изрази категоричната гражданска позиция, че темата за болничните трябва да остане тема табу и никога повече да не се повдига кой ще ги плаща, категорична е Караколева.

Не съм убедена, обаче, дали гражданството е чуло за какво става дума. Дали е разбрало, че ще му се накърнят личните интереси и дали ще бъде готово, например да подкрепи един протест, който аз бих го организирала в Кърджали, за да видя каква част от гражданството ще излезе, каза още Иванка Караколева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache