Златоград отбелязва 107 години от освобождението си На централния площад ще бъде проведена тържествена заря-проверка с участие на 101 Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили в Пловдив

Днес,  22, ноември, Златоград отбелязва 107 години от Освобождението на града от османско владичество и осветяването на първото българско знаме.  Честванията и инициативите, които ще се проведат в родопския град, са свързани и с отбелязването на 107 години от освободителната Балканска война.

От 15 часа в заседателната зала на община Златоград ще се проведе тържествено заседание на Общинския съвет, посветено на освобождението на Златоград.

От 16 часа до лобното място на Делю хайдутин ще бъдат поднесени венци и цветя, както и пред другите паметници и паметните плочи в града.

На Централния площад в Златоград от 17 часа ще бъде проведена тържествена заря-проверка с участие на 101 Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили  в  Пловдив.

От 19 часа Виктор Калев ще представи авторски концерт-спектакъл на едно вълнуващо пътешествие през годините – „Грамофонът”.

По случай празника на Златоград в зала „Станислав Сивриев“ в Етнографския комплекс до 24 ноември може да се види фото изложбата „Познатият непознат Златоград“. Изложбата е дело на златоградчаните Галатея Хаджиева и Емануил Пунев, които чрез снимки и слово разкриват не само познатото и непознатото, но и стойностното и забравеното, красивото и ценното в златния град на Родопите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache