Йовковци отбелязват с открити уроци Световната седмица по предприемачество Децата разказаха за мечтаните от тях професии и за професиите на родителите си

За поредна година СУ „Йордан Йовков“  в Кърджали  отбелязват Световната седмица по предприемачество. В партньорство с Джуниър Ачийвмънт от 18 до 21 ноември във  всички паралелки, изучаващи предприемачество, се провеждат  открити уроци по различни теми.

Тема на уроците в I a, в и г класове бе „Ани и панаирът“, а в 1 б клас – „Как се работи в екип?“.  По време на урока малките предприемачи  от I б, преподававателките  и родителите им изработиха коледни изделия за училищния базар.

Учениците от 2 а клас проведоха урок на тема „Професии в моето семейство. Видове професии.”  Гости на урока бяха директорът на училището г-жа Недялка Кюпрюджиева, и много от родителите. След като децата разказаха за мечтаните от тях професии и за професиите на близките си, няколко от гостите  разказаха за своята работа.  Малките предприемачи от 2 б  клас проведоха урока си с кариерния консултант Марияна Карева, с когото децата споделяха за професиите на родителите си. Втори г клас гостува в Пожарната служба и учениците отблизо се запознаха с професията на пожарникаря благодарение на интересната демонстрация от работещите там.

В 4 а и в  клас тема на уроците за малките предприемачи  бе „Сладки О понички“. Учениците посети центъра за кариерно ориентиране и се запознаха с технологичния процес за изработване на понички. Те получиха своите сертификати, а след това имаха вкусна изненада.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache