Откриха виртуална лаборатория по биология и химия в «Отец Паисий» Кабинетът дава възможност за профилирано обучение по природни науки и екология, благодарение на макети, табла, микроскопски препарати и консумативи

В СУ „Отец Паисий“ в  Кърджали бе открита виртуална STEM лаборатория. Символичното прерязване на лентата на новия кабинет бе направено в присъствието на Али Хасан, старши експерт по природни науки, Даниела Апостолова, старши експерт по история и география, и гостуващи преподаватели от Пловдив.

Кабинетът разполага с 13 работни места за ученици и работен кът за учителя. Оборудван е с микроскопи, електронен дисплей, лаптоп и принтер. Лабораторията дава възможност за профилирано обучение по природни науки и екология, благодарение на осигурените модели, макети, табла, микроскопски препарати и консумативи..

Г-жа Мингова демонстрира пред присъстващите възможностите на новата техника и различни биологични модели от образователната платформа Moza Book. Груповата работа дава възможност всеки ученик да придобие практически умения и да наблюдава самостоятелно препаратите, като чрез тях гимназистите натрупват експериментални знания.

Лабораторията е изградена по проект “Обзавеждане и оборудване на кабинет с учебна лаборатория по биология и здравно образование за профилирана подготовка 9-12 клас“ по Националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул “Подобряване на условията за експериментална работа в часовете по природни науки“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache