От Кеймбридж са категорични: „Вие, ботевци, сте най-добрите!” Английските езикови дипломи са признание за Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали

В театър „Димитър Димов” в Кърджали се състоя първата официална церемония-коктейл по връчването на Кеймбридж езикови сертификати на възпитаниците от Езиковата гимназия „Христо Ботев” в присъствието на техните родители. Сред гостите бяха Върбинка Хаджидимитрова, член на инспекционния комитет на Европейската асоциация за качествени езикови услуги, Слава Василева, мениджър ключови клиенти, Ангелина Костова, началник отдел в Регионалното управление на образованието в Кърджали, Йоана Желева, старши експерт чуждоезиково образование в Регионално управление по образованието, учители и ученици от Финландия, Италия и Германия, които са на посещение в Кърджали, и Гимназията по Програма „Еразъм+”.

Госпожа Хаджидимитрова връчи на директора на гимназията Маноил Димитров специален сертификат, който дава на  учебното заведение статут на официален център за подготовката на ученици за различните нива на Кеймбридж изпитите, а това е най-високата оценка за професионализма на преподавателите по английски език.

В приветствието си директорът на гимназията припомни историята на създаването на отворен изпитен център по английски език в ЕГ „Христо Ботев” преди осем години, както и направи равносметката на постигнатото до момента. Над 200 ученици през годините успяват  успешно да се справят с изпитите на Кембридж.

Беше отбелязана заслугата на учителите, които тази година  са ги подготвили -Таня Маровска и Антония Борисова.

От името на учениците своите емоции сподели  Аксел Юсуф от ХІІ клас, а всички присъстващи  се насладиха на виртуозното изпълнение на Берна Ахад на цигулка и на Еврим Юзеир на китара.

В края на тържеството всички присъстващи бяха единодушни, че такова събитие е най-яркото доказателство за отлично свършената работа на успешния екип на Езиковата гимназия „Христо Ботев”. Дипломите за владеене на английски език правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.

2 коментара

  1. Родител каза:

    Защо не е споменато името на господин Георгиев. Той е най- добрият.

  2. Учител каза:

    Защото други колеги водят този випуск ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache