Над 80 л/кв. м са количествата валежи в Златоград за последните 24 часа Значително е количеството и на валежите в регионите на Неделино, Мадан и Рудозем, където по традиция валежите са по-интензивни

Недялко Славов

Няма проблеми на територията на област Смолян, свързани с валежите, които продължават повече от денонощие. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян областният управител на Смолян, Недялко Славов. По думите му, ситуацията навсякъде в региона е спокойна, въпреки че на места като Златоград валежите надхвърлят многократно прогнозираните количества.

„За последните 24 часа валежите в Златоград са над 80 л/кв. метър. Благодарение на това, че има достатъчно свободни обеми в язовирите и речните крита, валежите се поемат добре.

Благоприятно е и това, че вали продължително, но не особено интензивно и това също е причина към момента да няма проблеми. Следим внимателно ситуацията както с язовирите, така и с речните корита в област Смолян“, подчерта областният управител.

Освен в района на Златоград, значително е количеството и на валежите в регионите на Неделино, Мадан и Рудозем, където по традиция валежите са по-интензивни, поясни Славов. Той допълни, че в Смолян количествата са значително по-малко.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache