Много добро качество на тютюна от реколта 2019 отчитат в Кърджалийско Тютюнопроизводители предполагат, че изкупната цена за килограм от гръцкия сорт „Катерини” ще бъде между 9 и 10 лв., а за сорт „Крумовград” от 8 до 8,50 лв.

Между 1500 и 1600 тона тютюн се очаква да бъдат изкупени от тазгодишната реколта в Кърджалийско, това прогнозира Сабрихасан Мехмед, зам.-председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите 2010, цитиран в кмета.бг.

Според него увеличението е с близо 5-10 на сто  в сравнение с 2018 г.

”Качеството на тютюна е много добро заради благоприятните летни месеци”, посочи г-н Мехмед и уточни, че най-големите засети площи остават в граничните общини Крумовград и Кирково, на последно място са Джебел и Ардино.

В област Кърджали и тази година на пазара ще оперират четири търговски фирми – „Сокотаб- България”, „Миссириан – България” АД, „Секе” и „Алайънс Хасково”.

Тютюнопроизводители предполагат, че изкупната цена за килограм от гръцкия сорт „Катерини” ще бъде между 9 и 10 лв., а за сорт „Крумовград” от 8 до 8,50 лв.

Оптималната атмосферна влага през последните дни позволиха на тютюнопроизводителите да започнат пасталирането, амбалажът също се раздава. Оценители обхождат населените места с цел организиране и даване начало на изкупуването. „Най- вероятно кампанията ще стартира в края на ноември и първите дни на декември”, заяви Сабрихасан Мехмед, зам- председател на НАТ 2010.

3 коментара

 1. Анонимен каза:

  Ксс

  Какво говорите вие досподин мехмед киесениса минало годишни

 2. Реве каза:

  Лъжи и измами!С тези цени, които предлагате, няма кой да отглежда тютюн.Ще изгубите половината от тютюнопроизводителите. Не се наядохте,ограбихте и продължавате да ограбвате бедния,трудолюбив и честен човек.Няма такава бандитска и мутренска държава.

 3. НТД каза:

  какви са тези цени ,то миналата година се изкопуваше на тази цена ,хора защо си давате стоката -те имат зор,можели толкова да сте прости.Ако не мислим какво вършим,ще сме вечно бедни,не забравяйте с колко труд и безсъние ,не можеш да се наядеш като хората и като дойде време си подарявате стоката ,онези от горе не се наяждат да знаете… Няма да ви остане тютюна както ви плащат това е коз в тяхните ръце,ако си изиграете картите добре ,ще сте доволни вярвайте ми……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache