В. Ковачганев: Новото време ще събуди градивността и творчеството на българите Лекция на тема „Предизвикателствата и възможностите на новото време” ще бъде изнесена на 27 ноември от 17.30 ч. в НЧ „Обединение 1913”,

Квантовият психолог инж. Валентин Ковачганев и психоложката Мира Миркова от Другото училище /ДУ/, София, ще изнесат лекция на тема „Предизвикателствата и възможностите на новото време” на 27 ноември от 17.30 ч. в НЧ „Обединение 1913”, Кърджали. Другото училище / ДУ / е Институт за проявление и реализация на българския ген. Неговите лектори инж. Валентин Ковачганев и Мира Миркова ще представят пред аудиторията своите методи, помагащи на хората да бъдат адекватни на настъпващата с пълна сила промяна. Ще разяснят проблематиката при проявлението на българския ген у нас и по света, както и това, което ни прави народ. Ще обяснят как да избягваме грешките и да постигаме свръхсъзнание с помощта на квантовото мислене.

ДУ работи с единствената по  рода си авторска методика, наречена „Регресия на Зачатието”, създадена от инж. Валентин  Ковачганев на базата на квантови взаимодействия, философски закони и на българската народопсихология. Ковачганев е създател на ДУ. Инжинер е по професия, но неутолимата му жажда за нови опитности,  придобитите му знания във всяка една житейска област го превръщат в консултант по проблемите на живота, по думите на неговия неповторим учител Кубрат Томов.

Г-н Ковачганев, защо е толкова важна връзката ни с рода, с корените, с дедите ни? Каква е тази сила, която ни зарежда с устойчивост и кога се се формирала като такава?

-Ние сме наследили, приели този живот, тази сила, тази мъдрост,  натрупана чрез страданията на нашия народ. Народната мъдрост е платена с кръвта на хиляди, да не казвам милиони жертви, и ние, наследниците на Орфей, имаме пълното право да я ползваме и да живеем по нея. Това е основата на нашата ценностна система, която трябва да пазим, както ни предупреждаваше Кубрат Томов. Без базисните знания за това какво е род, какво е семейство и как да се познаем като деца на нашия родов егрегор/общото енергийно поле/, няма да имаме напредък. Само нашата народопсихология и само водачи, уповаващи се на потенциала на българина, ще постигнат реални и значими резултати във всяка една област – в културата, изкуството, икономиката, индустрията… А когато изявим тези си познания, вече ставаме готови за идването на точните водачи и те ще се появят. Без тези базисни знания, без познаването и осъзнаването на истинската ни история за род, народ и земна планетарна програма, няма как да оцелеем и да спрем страданията си.

-От свободолюбивия ни национален дух, който не е позволявал робството, ли идва тази наша родова  сила?

-Не, идва от програмата ни по зачатие. Идва от ролята и мястото, което ни е отредено на земята и което е време вече да заемем. Само Ботев да чете човек, ще прозре матрицата на вселената. Затова е казал:” Умря сиромахът за правда, за правда и за свобода!” Затова ние българите винаги ще се борим за истината, защото я носим в нас, а с гените в кръвта си я активираме. Но вече не е нужно да ставаме борци и герои, а просто грамотни и осъзнати, толерантни и интелигентни хора.

– А уникалната ни нагласа за жертвоготовност как се обяснява?

-„В книгата си „Регресия на зачатието” казвам следното: „ Който не знае, всеки го лъже, а който не може, всичко му пречи!“ Когато не сме наясно с истината за дадена ситуация, ние българите имаме усещането, че някой ни лъже и потиска, оттам идва и готовността ни за битки и въстания. Но времената се променят и с е надявам разкриващото се духовно познание да спре този наш порив и да събудим своята градивност, своите творчески нагласи.

А на  какво се дължи непобедимостта и устремеността на нашия дух?

-На нашата психика и на начина, по който ние българите гледаме на света. Но това няма как да го обясня в два реда. Пък и всеки трябва да го събуди в себе си и едва тогава да се огледа, да оцени другите. Ние българите имаме усещането за цялото, но докато другите народи израсват натрупвайки, ние осъзнаваме, страдайки в живота. Време е да извадим истината от себе си и да спрем да страдаме, а да подпомагаме и ръководим процесите на осъзнаване на земния разум.

 

-По какъв начин родовите ни честоти са свързани с нашето здраве?Знаем как нашите емигранти се „разболяват” от носталгия…Езиковата среда ли им липсва най-вече?

-Най-важното е да знаем, че болестите идват вследствие на неосъществена личностна програма по зачатие. Който не иска да чуе порива на духа си и да го последва, а решава че тук на ниво съзнание ще подреди живота си, може да си боледува, колкото иска.Но той от глад няма да умре, а от невежество. А който не е открил себе си, не е получил нужната информация и подкрепа в процеса на активиране на личностната си програма, той изостава и се разболява, където и да е – в чужбина или у дома си. И за това една от мисиите ни е да направим връзка между българите по света и у нас. Вече граници няма, дето има българин в него е и България. По цял свят сме и ще ставаме все повече и по-осъзнати.

Интервюто взе: Лияна ФЕЛОЛИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache