Ердоган: Оставете доларите, да се върнем към турската лира В нашата икономика с пълна сила продължава възстановяването, каза той

Турският президент Реджеп Ердоган призова населението и деловите кръгове на страната да се откажат от долара и да използват в разплащанията турската лира, предаде турският телевизионен канал НТВ. Президентът посочи това в изказване в парламента.

„В нашата икономика с пълна сила продължава възстановяването. Всички данни показват това. А те все още казват, че пропадаме. Оставете доларите, нека да се върнем към нашата валута. Турската лира вече не се обезценява“, каза Ердоган.

Той призова населението по такъв начин да покаже национална гордост и грижа за родината. Президентът добави, че всички, които са повярвали в страната и са инвестирали в нея, са спечелили и ще продължават да побеждават.

През последните години Турция се старае да намали дела на доларите в търговските операции, главно във външната търговия, припомня ТАСС. Анкара сключва с редица страни междуправителствени споразумения за преминаване към разплащания в национална валута.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache