Община Ивайловград е в пълна готовност за зимата Кметове на населени места, представители на дружества и фирми обсъдиха действията и отговорностите си през зимния сезон

В общинската администрация в Ивайловград бяха проведени разширени заседания за подготовката на общината за зимния сезон. Кметът на общината Диана Овчарова заедно с кметовете и кметските наместници се срещнаха с ръководителите на дружества и фирми, имащи отношение за зимната подготовка и представител на избраната фирма-изпълнител за снегопочистване и опесъчаване за оперативен сезон 2019-2020 г. – „Сатпро“ ООД.
Кметовете редовно ще подават актуална информация за обстановката на оперативния дежурен в общината. Ще следят за снегопочистването и опесъчаването на улиците, съгласно представените от тях схеми . 

Създадена е и организация за снабдяване с основни хранителни продукти по график през зимния период.

Представителят на „ЕР ЮГ“ ЕАД – КЕЦ-Свиленград увери, че разполагат с високопроходима техника, оборудвана за действие при усложнена зимна обстановка. Създаден е кризисен център, където ще се прави разпределение на екипите според ситуацията.

От РУ на МВР – Ивайловград, РСПБЗН – Ивайловград, ОП „Спектър“, Общинско горско предприятие, Държавно горско стопанство, „ВиК“ ЕООД и Районна пътна служба също докладваха своята готовност за действие с всички налични сили и техника при кризисни ситуации.

Секретарят на общината Николай Панайотов представи готовността на училищата и детските градини за нормалното протичане на учебния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache