Топлата минерална вода вече е доведена и ще се ползва в Джебел Въвежда се в експлоатация довеждащият водопровод от 2 302 м от село Папрат до Джебел

Кметът на Джебел Неджми Али говори пред съветниците на заседание на Общинския съвет

Издадено е разрешение за ползване на водопровода, който ще отвежда минералната вода до Джебел. Новината съобщи пред представителите на бизнеса в Джебел общинският кмет Неджми Али, който отбеляза големия ефект от бъдещото ползване на минералната вода от Сондаж 3. Той запозна бизнесмените в детайли с решението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с писмото на началника на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Несторов.

Въвежда се в експлоатация строеж: „Довеждащ водопровод от Сондаж №3 до град Джебел с дължина 2 302 метра“ с местонахождение: землища на село Папрат и град Джебел. Възложител е Община Джебел, представлявана от кмета Неджми Али.

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените инвестиционни проекти, посочват от ДНСК.

Проект „Довеждащ водопровод от сондаж № 3 на минерално изворно находище Джебел” стартира в края на 2016-та. За реализацията му са изразходвани над 350 000 лева.

Минералната вода бе доведена до помпена станция в града. Утвърденият експлоатационен ресурс е 6,58 л/сек., но той може да се увеличи при необходимост, защото дебитът е 10 л/сек. След въвеждането на разрешителен режим ще е възможно да се захранват хотели, СПА комплекси и други.

Изворът е предоставен безвъзмездно на Общината до 2036 г., срокът за стопанисване е за 25 г.

Находище „Топлата вода“ е на около 1.5 км след последните къщи на град Джебел, в посока село Мишевско. Температурата на минералната вода е около 35-36 °C.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache