Данъците в община Кърджали скачат с 40 на сто, предупреждават от съветници от ГЕРБ Събират се едни пари, които потъват в нечии джобове, натърти председателят на групата съветници на ГЕРБ Огнян Иванов

Огнян Иванов

Данъците в Община Кърджали скачат от следващата година с 40 на сто. Това е заложено в план сметка , изготвена от общинската администрация в Кърджали. Предложението ще бъде внесено на последната за годината сесия на местния парламент, която се очаква да бъде свикана на 20 декември. Това алармира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. Той бе категоричен, че кърджалийци ще бъдат наказани от градоначалника, като хем ще плащат по-високи налози, хем няма да получат полагащите им се качествени услуги. Огнян Иванов посочи, че сега данъчното усилие на кърджалийци е под законовото допустимо, но сме станали свидетели на безобразно харчене. В периода 2015-2016 г.  са потрошени 3 млн .лева за наказателни лихви и санкции; 2,5 млн. са пропуснатите ползи от сделката със т.нар. „златни парцели“ , на 3 млн. лв. от общинската хазна възлизат злоупотребите на бивш зам.-кмет.
В новата план сметка кметът Хасан Азис залага повишението на налозите с мотива, че има недостиг на финансови средства. Това не е вярно. По инициатива на градоначалника се приеха три програми за финансово оздравяване и трите претърпяха пълно фиаско, заради безконтролно харчене, подчерта Огнян Иванов. Събират се едни пари, които потъват в нечии джобове, натърти председателят на групата съветници на ГЕРБ.
Огнян Иванов бе категоричен, че приходите в общинската хазна са достатъчни и няма основание за увеличение на данъците. Особено болезнена е темата за такса „смет“ която също скача, заяви още съветникът. Хасан Азис събира нови отчисления, с които не плаща на сметосъбиращите фирми , а на РИОСВ, обосновавайки се на промените в Закона за управление на отпадъците. Кметът плаща за неговите действия и бездействие, защото нямаме депо за твърди битови отпадъци, конкретизира Огнян Иванов
Председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ бе категоричен, че съпартийците му няма да подкрепят исканите от кмета увеличения на данъци и такси. В очаква не сме с двумесечно закъснение градоначалника да представи за одобрение и отчета за бюджета, посочи още Огнян Иванов.
Георги Кулов

2 коментара

  1. Аха каза:

    Избирайте го пак. Пак ще ви целува ръце и ще иска прошка. Стадо мърша. Един град не можем да опазим,камо ли цяла държава…..

  2. Амо каза:

    Да се направи независима финансова проверка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache