Събарят незаконните имоти на 27 телефонни измамници Проверени са общо 103 имота, собственост на 27 души, обвинени за участие в три престъпни групи за телефонни измами.

Един от проверяваните имоти във Ветово след последната акция на МВР и прокуратурата. Снимка: БГНЕС

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е издала заповед за премахване на 17 незаконни имота на телефонни измамници, като един от тях вече е съборен.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че са възложи на ДНСК проверка на общо 103 имота, собственост на 27 души, обвинени за участие в три престъпни групи за телефонни измами.

Днес от ДНСК изпратили доклад, в който се казва, че са проверени всички имоти, които се намират в Горна Оряховица, Ружинци, Арчар, Берковица, Левски и Ветово.

От дирекцията съобщават, че два имота са в процес на доброволно премахване, а за други 20 тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини.

„Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост“, се казва в доклада на ДНСК.

При проверката са били заварени 9 строежа, проверени са били и 3 преместваеми обекта, като един от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

За незаконните строежи отговорност ще понесат и служители от общинската администрация, срещу които са образувани 11 административнонаказателни производства. Става дума за по трима служители в общините Ружинци, Левски и Ветово, както и още двама в Берковица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache