Професионалната гимназия „Васил Левски“ в Кърджали празнува 60-годишен юбилей Състезания и спортни надпревари, среща на бивши и настоящи преподаватели бяха посветени на годишнината

Животът на едно училище е като живота на човека – има своето създаване, своя път, своята история, тясно свързана със свои емблематични фигури и личности в лицето на директори, учители, ученици, служители и помощен персонал, за които Професионална  гимназия „Васил Левски“ става житейска съдба.

Техникумът по механотехника, днес Професионална гимназия е открит през 1959 г. със заповед на Министерството на народната просвета. На 1 октомври 1959 г. отваря врати за първите си ученици в 5 паралелки със специалности: „Технология на машиностроенето – студена обработка“, „Технология на машиностроенето – топла обработка“, „Двигатели с вътрешно горене“. На 4 февруари 1960 г. с решение на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет е определено името на Техникума по машиностроене „Васил Левски“. Същата година започва строителството на леярната работилница, положени са основите на стругарната. Познато на Кърджалийската общественост като Техникум по механотехника, училището подготвя технически кадри за машиностроенето и автотранспорта в Кърджали и региона.

В чест на 60-годишния юбилей се проведоха редица състезания и спортни надпревари с учениците. Четири отбора се включиха в състезание за логическо мислене, необходимо за избраната професия. Решаваха кръстословица, отговаряха на въпроси от забавна математика и от общообразователна подготовка. Младежите с голям ентусиазъм се справиха с трудните задачи и поискаха допълнителни. Победителите бяха наградени.

Особено оспорвана беше битката в баскетболната среща, където учениците показаха силен спортен дух и заслужено победи отборът на девети клас.

В комплекс „Извора“ в Средногорци бяха поканени всички  настоящи и бивши учители. Директорът на училището инж.Нина Терекиева връчи юбилейни грамоти на отличилите се през годините преподаватели за всеотдайния им труд и себеотдаване за издигане престижа на професионалната гимназия. Тя пожела на колегите си да вярват в това, което правят в името на учениците, живи и здрави да посрещат предизвикателствата на трудното ни време с увереността, че утрешният ден ще бъде по-добър, по-успешен, по-спокоен

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache