Регионалният съюз на хората с увреждания в Кърджали празнува Деня на инвалида и 30 години от създаването си В Кърджали всичките обществени сгради са достъпни за хората с увреждания

Днес е двоен празник в Кърджали, където няколко души започват да създават регионалното поделение на националния Съюз на инвалидите през декември 1989 година, това каза за Радио „Фокус“ Шенай Бекир, регионален председател на Съюза на инвалидите в Кърджали. Председателката отправи поздрав към всички хора с увреждания по случай Деня на инвалида и пожела да запазят позитивността в живота си.  „През 1991-ва година ни е даден един перфектен клуб в града, който е достъпен. Преди това сме били на четвъртия етаж, а ние сме всички други, освен слепи, така че – малко ни е било трудно да се качваме на горните етажи. Затова ни е даден перфектен клуб, който е близо до общината, който го ремонтирахме и в момента имаме достъпна среда за нашите хора“, каза още Бекир.

Кърджали е един от малкото градове в България, в който всичките обществени сгради са достъпни за хората с увреждания, посочи още Шенай Бекир. „Говоря за социално подпомагане, за Бюро по труда, за общината, за Регионална инспекция, поликлиники и болници – навсякъде. И сме един от малкото градове, където няма място да не е достъпно, като обществена сграда – било театър или поликлиники. Това е нещото, с което се хваля. От 89-та година стават 30 години, откакто сме създадени, така че – не само за София, а и за Кърджали празнуваме 30 години от създаването на съюза“, каза още регионалният председател на Съюза на инвалидите в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache