В десятката на Доброто влезе историята на сестричките Айсун и Гюлсерен, подкрепени от червенокръстци от Джебел Най-вълнуващите десет истории от цялата страна бяха включени в специално изработен филм, който ще бъде излъчен по Националната телевизия

Ние сме горди, че историята на сестричките Айсун и Гюлсерен и обзавеждането на тяхната първа детска стая от доброволците на БМЧК от Джебел бе отличена и в включена в десятката на Доброто, съобщават от БЧК в Кърджали.

Поздравления и поклон пред младите червенокръстци от Клуб „Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „ Руска Пеева“ и техния наставник Ваня Енчева.

В продължение на месеци в Държавната агенция за закрила на детето са получени 280 добри истории за хора – добротворци, помогнали на деца и/или на семействата им в труден момент, беда или при тежък инцидент. Това са герои, които по един или друг начин са променили нечия житейска съдба или съдби.

Най-вълнуващите десет истории от цялата страна, сред които и тази на добротворците от Джебел,  бяха включени в специално изработен филм и наградени по време на „Празника на доброто“, който се проведе на на 21 ноември 2019 г. в Националния дворец на Културата по повод на 30-тата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Филмът ще бъде излъчен и по Националната телевизия с цел популяризиране на добротворчеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache