Елхата на училище „Славейков“ светна, заря озари небето на Кърджали Дядо Коледа прикани всички малки деца да напишат своите писма с желания и да ги изпратят бързо, ако вече не са го направили

10-метровата елха над главния вход на СУ „Петко Рачов Славейков“  в Кърджали грейна в светлини снощи след кратко тържество и пищна заря. По традиция учениците от Ученическия парламент организираха програма с песни, стихове и танци, на която се радват малки и големи. Водещите Теди и Веси  попитаха директора Милко Багдасаров как така в тяхното училище елхата винаги светва най-празнично и на всеки етаж и ъгъл на толкова голямото школо има по-малки елхи и украсени коледни кътове. Той им отговори, че всичко се прави с обич заради детската радост и усмивки.

Коледни стихотворения бяха подготвили Ивана от 4 клас и Фани от 5 клас. След тях се изявиха групите „Орфееви гласчета“ с ръководител Пламена Радева и „Талантите на „Славейков“ с ръководител Мария Загорова. Те изпяха весели коледни песнички с цел да повикат Дядо Коледа. И той не закъсня. Доведе и своята Снежанка, с която пак по традиция на този празник наградиха всички послушни деца с бонбони с коледни късметчета.

Дядо Коледа прикани всички малчугани да напишат своите писма с желания и да ги изпратят бързо, ако вече не са го направили. Заедно с директора Багдасаров добрият старец отброи от 10 до 1 и елхата заблестя.

Красивата заря бе подарък не само за присъстващите славейковци и техните родители, а и за целия квартал „Възрожденци“ в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache