Млади художници от Кърджали бяха отличени в националния конкурс „С очите си видях бедата“ Жулиде Муталибова е класирана на трето място, Данаил Демирев получи поощрителна награда

Данаил Демирев-17г._ЦНСТДБУ,гр.Кърджали

Ученичката от СУ „Петко Р. Славейков“ Жулиде Муталибова и Данаил Демирев от Център за настаняване от семеен тип в Кърджали бяха наградени в националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Тържествената церемония по награждаване на победителите от заключителния етап на конкурса се проведе днес в Националния дворец на децата. Жулиде Муталибова /13 г./ е класирана в своята възрастова група на трето място, а Даниел Демирев /17 г./ е с поощрителна награда.

Жулиде Муталибова-13г._СУ ,,П.Р.Славейков“,гр.Кърджали

Участниците от Кърджали се пребориха за отличията в изключително силна конкуренция.  30 са класираните на призови места рисунки от общо 460 творби. Жури в състав от представители на Национална художествена академия, Национален дворец на децата към МОН и Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“ извърши оценка на представените рисунки от цялата страна.

Младите художници бяха наградени с предметни награди и грамота от заместник-главния секретар на МВР Георги Арабаджиев и заместник-директора на ГДПБЗН-МВР старши комисар Асен Игнатов.

В залата, където се проведе награждаването, беше открита изложба на наградените в конкурса творби.

На снимките: Отличените творби на кърджалийските ученици.

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Браво на децата! Те са нашето бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache