Откриват „Училище за родители“ на деца с атопичен дерматит в болницата в Кърджали Атопичният дерматит е едно от най-разпространените заболявания на кожата и то значително променя качеството на живот на милиони деца и техните семейства

Фондация “Екзема” със съдействието на Фондация Пиер Фабр и Многопрофилната болница за активно лечение ”Д-р Атанас Дафовски”  в Кърджали организират поредното „Училище за родители” на деца с атопичен дерматит на 14 декември от 10 ч. в конферентната зала на лечебното заведение. Лектори ще бъдат дерматолозите проф. д-р Николай Цанков и доц. д-р Жана Казанджиева. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.

Атопичният дерматит представлява хронична дерматоза, характеризираща се с наличие на сърбеж и възпаление, с редуване фази на обостряне и фази на затихване.
Като всяко хронично заболяване, да се полагат грижи за атопичния дерматит, е трудно. Деца и родители често пъти се обезсърчават, тъй като не винаги разбират как да извлекат максимална полза от съществуващите лечения, които имат своите преимущества и недостатъци. Терапевтичното обучение предлага адаптирани средства, за да предостави необходимите познания. Познания, които веднага се превръщат в ценни знания за прилагане в ежедневието.
Атопичният дерматит е едно от най-разпространените заболявания на кожата и то значително променя качеството на живот на милиони деца и техните семейства. Необходими са още множество изследвания, за да бъдат разкрити всичките му загадки.

На срещата в болницата интерактивната беседа ще бъде  проведена от дерматолози, експерти в лечението на атипичен дерматит и насочена към родители на деца с атопичен дерматит. Пациентите/родителите им ще могат да разкажат свободно за заболяването на детето си, за своите опасения, за живота си в ежедневието, а лекарите ще им дадат насоки как да разберат по-добре заболяването и неговото развитие, защо е предписана терапия и как да опитат да контролират състоянието му.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache