Преглеждат безплатно за туберкулоза в кърджалийската болница Желаещите може да го направят във времето от 10 до 12 ч. от 9-ти до 13 декември включително в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж

 

Седмица на отворените врати  със скрининг за риск от туберкулоза се организира от 9 до 13 декември  в пневмофтизиатрично отделение на болницата в Кърджали.

В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.
Скринингът се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата, финансирана от

Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта е да се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент да получи достъп до здравни услуги.

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 10 до 12 ч. от 9-ти  до 13 декември включително в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на  болницата, съобщават от здравното заведение.
Кампаниите се провеждат четири пъти в годината.
Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол над коварното заболяване.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache